Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  اعلام فرمول جدید قیمت گذاری خودروهای داخلی طی دو روز اخیر بازتاب فراوانی در بازار خودرو داشته و شوک افزایشی به قیمت ها داده و این در حالیست که این فرمول قرار است برای خودروهایی لحاظ شود که جزو خودروهای اصلی و پرتقاضا و پرتیراژ بازار نیستند.

 

زمزمه خارج شدن برخی خودروها از شمول قیمت گذاری حمایتی شورای رقابت از ماه پیش شنیده می شد و در فرمول جدید نیز در مورد خودروهایی که قیمت آنها به نوعی آزاد شده و در اختیار خودروسازان قرار گرفته ، افزایش قیمت خودرو تابعی از افزایش تولید است تا گرانی با افزایش تولید خنثی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شورای رقابت باز هم اشتباه کرد

این تمهید با انتقاداتی مواجه شده و از جمله دنیای اقتصاد در اینباره نوشته است؛ به‌نظر می‌رسد شورای رقابت در فرمول ابداعی اخیر خود که آزادسازی ۱۸ خودرو را با الزاماتی به خودروساز تحمیل کرده بازهم دچار اشتباه شده باشد چراکه تولید اغلب محصولات خودروسازان از اردیبهشت سال جاری روند صعودی داشته اما این روند در کاهش قیمت بازار تاثیری نداشته است.

 

نکته بسیار مهم دیگری که در گزارش دنیای اقتصاد به آن اشاره شده این است که خودروهای پرتیراژ که رانت اصلی بازار را تشکیل می دهند همچون تیبا صندوق دار و تیبا ۲، سمند، پژوهای ۲۰۶ معمولی ( تیپ ۲ و ۵) و صندوقدار، پژو ۴۰۵، پژو پارس  و رانا برخلاف تصور قبلی همچنان در حبس قیمت‌گذاری دستوری باقی خواهند ماند و این خودروها مشمول فرمول جدید نمی شوند.

 

ایجاد جو هیجانی در بازار خودرو با اطلاع رسانی نادرست شورای رقابت

با این اوصاف به نظر می رسد نتیجه فوری که از فرمول جدید قیمت گذاری شورای رقابت به دست آمده ایجاد جو روانی و هیجانی  در بازار و افزایش قیمت خودروهایی است که اساسا قرار نیست تغییری در روش قیمت گذاری آنها ایجاد شود.

 

یک فعال بازار خودرو در این باره به کاماپرس گفت: هیچ خریدار خودرویی جزئیات فرمولی که از سوی شورای رقابت اعلام شده را نمی خواند و اگر هم بخواند این جزئیات به نحوی منتشر شده که کمتر کسی می تواند آن را درک کند.

 

حمید زارعی نحوه رسانه ای کردن فرمول قیمت گذاری را اشتباه دانست و افزود: اگر شواری رقابت می خواست این فرمول در بازار تلاطم ایجاد نکند باید به صورت بسیار ساده تر جزئیات فرمول قیمت گذاری جدیدرااعلام می کرد و ضمنا تصریخ می کردکه فرمول جدیدشامل خودروهایی مثل پژو پارس ،پژو ۲۰۶وسمند و تیبا نمی شود و با همین اقدام ساده جلوی تنش در بازار گرفته می شد.

 

کدام خودروها با فرمول جدید قیمت گذاری می شوند؟

شایان ذکر است طبق اظهارات رضا شیوا رئیس شورای رقابت خودروهای سمند سورن پلاس، رانا پلاس با موتور EC۵، رانا پلاس با موتور TU۵، دنا پلاس توربوشارژ دستی، دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک، پژو ۲۰۷i اتوماتیک (هاچ‌بک)، پژو ۲۰۷ پانوراما دستی (هاچ‌بک)، هایما توربو S۵ دستی، هایما توربو S۷ اتوماتیک، K۱۳۱، ساینا s، کوئیک، شاهین، آریا، برلیانس، چانگان و زوته مشمول فرمول جدید می‌شوند.

 

کاماپرس

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: پژو پارس رانا اقتصاد جام نیوز خودرو شورای رقابت فرمول جدید قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گرانتر امکان داشت قیمت ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تامین می‌کند.

کد خبر 849594 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی روغن برنج کالاهای اساسی

دیگر خبرها

  • بیش از ۶ هزار نفر در فرایند برگزاری دور دوم انتخابات مشارکت دارند
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟ وزیر کار تکلیف را روشن کرد
  • فرمول جدید تعیین سقف اجاره‌بها
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • تغییر سلیقه‌ای فرمول محاسبه حقوق رانندگان آژانس شهرداری قزوین
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا